Dossier natuurverf

 Verf bestaat hoofdzakelijk uit 3 componenten: een bindmiddel, een oplosmiddel en pigmenten.Het oplosmiddel bestaat hoe langer hoe meer uit water zijn maar kan ook volledig synthetisch zijn zoals in klassiek verven.(meestal type White spirit). In natuurverf is het oplosmiddel meestal water, terpentijn of citrusolie (deze laatste zijn natuurlijke producten maar ook niet echt goed voor de gezondheid).

Het bindmiddel kan een olie of een hars maar kan ook van minerale oorsprong zijn, Zie verder bij de verschillende merken. Veel mensen denken nog steeds dat verf die wateroplosbaar is gelijkstaat met natuurverf. Niets is minder waar, een klassieke latex verf is nog steeds een petrochemisch derivaat en bestaat hoofdzakelijk uit minuscule plasticdeeltjes. Dus plastic op de muur en plastic in de riool bij het reinigen van het materiaal…

In echte natuurverf wordt, zoals voor alle ecologische materialen, zoveel mogelijk gebruik gemaakt van na-groeibare grondstoffen of mineralen die in grote hoeveelheden beschikbaar zijn op aarde. Deze grondstoffen ondergaan daarenboven zo weinig mogelijk chemische processen om de verf zo natuurlijk mogelijk te houden. Natuurverven houden niet alleen rekening met de gezondheid van de mensen bij productie en toepassing ervan, ook in de afbraakfase vormt natuurverf geen probleem en zal deze oplossen zonder risicos te vormen voor mens en natuur. Wie meer info wenst omtrent natuurverf en het gebruik ervan kan hier een artikel lezen van Vibe

Hieronder een overzichtje van onze meest verkochte producten en hun gebruik. Vindt u niet meteen een product voor uw toepassing, aarzel dan niet om ons te contacteren, we hebben allicht toch een perfect alternatief om u verder te helpen.  

P1010200thumb Onze natuurverven van Natura (Tassili, Lasural, linea) gebruiken als bindmiddel natuurlijke oliën: lijnzaad, hennep, koolzaad, zonnebloem, enz. per toepassing wordt de beste samenstelling gezocht zodat je dezelfde kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid hebt als met petrochemische verven. Ook de pigmenten om de Natura verven aan te kleuren zijn zo veel mogelijk van natuurlijke oorsprong.

    Tassili is een veelzijdige dekkende basisverf voor muren en hout. De kleurenwaaier bestaat uit wel 5000 kleuren, dus ook geen gebrek aan nuances met natuurlijke pigmenten. Ze bestaat zowel voor binnen- als buitentoepassingen in mat en satijn. Voor nieuwe of twijfelachtige ondergronden is de grondverf “primaire” de ideale basis voor de Tassili verf. De meeste pigmenten zijn eveneens van natuurlijke oorsprong. Wij kleuren de verf aan terwijl u wacht. 

 Onze lazuur, of houtolie van Lasural is de perfecte afwerking voor alle binnen- en buitenhout. We kunnen dit aankleuren in diverse houttinten maar ook alle kleuren van de regenboog zijn mogelijk. Bovendien zijn verschillende gradaties van transparantie mogelijk. Dit is de ideale transparante afwerking voor bv. ramen en deuren, dakgebintes & tuinhuizen enz...

 Harde olie van Lasural vormt een stevige beschermende laag op parket en poreuze vloeren als terracotta. In tegenstelling met polyurethaanvernissen kan je met deze olie tussentijds een vernieuwend laagje aan brengen of zelfs een kleine beschadiging repareren zonder de volledige vloer te moeten schuren. Bovendien kunnen we deze olie ook nog eens aankleuren om precies de gewenste afwerking te krijgen. Enkel voor binnnen toepassingen. 

 Onder de naam Linea hebben we bord- en magneetverf. Beiden kunnen ook samen gebruikt worden zodat je een magnetisch krijtbord bekomt. De bordverf is daarenboven in verschillende kleuren te verkrijgen, perfect om toch een gepersonalliseerd kantje aan je ruimte te geven. 

 

DSCF0585thumb Ecotec brengt verven op de markt met een mineraal bindmiddel : kalk, leem, krijt... hierdoor is geen oplosmiddel nodig om de verf te laten drogen. Alle Ecotec natuurverven kleuren we zelf aan met onze computergestuurde verfmachine.

  De Ecotec leemverf, is een oplosmiddelvrije elastische muur-en plafondverf die de ondergrond laat ademen. Door het hoge gehalte aan leem werkt deze verf tevens vochtregulerend; dit houdt in dat de verf vocht uit de omringende lucht kan opnemen, dit vocht tijdelijk opslaat, en wanneer de luchtvochtigheid in de met leemverf geschilderde ruimte terug gedaald is, zal de verf dit opgeslagen vocht weer afgeven aan de lucht. Deze vochtregulerende eigenschap zal ervoor zorgen dat mensen met luchtwegenproblemen of astma zich beter zullen voelen in met leemverf geschilderde ruimtes. De leemverf wordt aangeboden in een beperkt kleurenpalet van 126 exclusieve kleuren. Het zeer matte aspect van de leemverf zal samen met het prachtige kleurenpallet, ervoor zorgen dat met leemverf geschilderde ruimtes een uitzonderlijke uitstraling bieden.

 ProAqua Lak Deze oplosmiddelvrije, water-verdunbare, druipvrije en blijvend-elastische dekkende lak voor binnen vormt een ecologisch verantwoord alternatief voor de bestaande oliegedragen lakken. Deze lak is snel drogend en quasi geurloos waardoor hij aangenaam te verwerken is. Kan dmv mixsysteem ingekleurd worden in een uitgebreid aanbod van kleuren. 

De Eco-Satin dispersieverf, is een zijdeglanzende oplosmiddelvrije elastische muur-en plafondverf die de ondergrond laat ademen. Door haar zijdeglanzend aspect is deze verf goed bestand tegen vuil en gemakkelijk te reinigen. Deze verf is vrij van oliën, waardoor ze niet vergeelt. Ze bevat geen acrylaten of solventen wat resulteert in een VOS vrij product en daardoor bijdraagt aan een gezond leefklimaat.

Di-Mat,  de matte dispersieverf van Ecotec, is een oplosmiddelvrije elastische muur-en plafondverf die de ondergrond laat ademen. Door het grote aandeel aan vaste deeltjes, vooral marmerpoeder, bezit deze verf een uitstekend dekkend vermogen.

DSCF1648thumb Horsemen-care gebruikt als beschermingsproducten een hydrofuge op basis van natuurlijke wassen, vos-vrij en niet filmvormend. Het behandelde oppervlak blijft zijn natuurlijk uitzicht en uitstraling behouden maar wordt waterafstotend, vuilwerend en onderhoudsvriendelijk. Alle beschermingsmiddelen van Horsemen care zijn gericht op de combinatie van esthetiek, natuur en algenbescherming, en zijn gebaseerd op een eeuwenoude traditie uit Scandinavië waardoor het onderhoud van natuursteen en (exotisch) hout tot een minimum beperkt blijft ! 

  Horsemen Woodcare is een houtbescherming gebaseerd op een 300 jaar oude Finse traditie gecombineerd met de allernieuwste verf-en wastechnologie. Zij slaagden erin dit type verf te stabiliseren om te bewaren. Je kan er alle nog niet behandelde buitenhout effectief mee beschermen, best nadat het een tijdje onderhevig was aan weer en wind. voordelen: Blijft ademen, schilfert nooit, volledig natuurlijk, geeft je hout een natuurlijke & rustieke uitstraling, langdurige bescherming, eenvoudig onderhoud, biologisch afbreekbaar en vele leuke kleuren.

Horsemen invisible woodprotection is een watergedragen, oplosmiddelvrije wasolie ter bescherming van alle binnen- en buitenhout. Deze olie verkleurt je hout weinig of niet, laat het hout verdere ademen, beschermt tegen UV-stralen (door zijn aanwezigheid van een UV-filter) en bezorgt uw hout een matte, rustieke uitstraling met uitnemende waterafstotenheid. Het kan zowel op nieuw als geschilderde hout toegepast worden waardoor de onderhoudstermijn opmerkelijk verlengd wordt.

Horsemen stone protection is een beschermingslaag voor minerale ondergonden als natuursteen en diverse pleisters. De waslaag zorgt ervoor dat water en vuil gemakkelijk afgevoerd worden en de ondergrond zelf bijna niet vochtig wordt. Dit product wordt al op grote schaal toegepast op de vele Engelse oorlogsgraven om het onderhoud te verminderen en kan ook perfect toegepast worden op kalei en natuurlijke pleisters.

Horsemen betoncare is een combinatie van natuurlijke wassen en gemalen glas die de porie van de beton vullen, teneinde algen, vuil en mossen te weren. Dit product is dan ook ideaal voor alle betonvloeren, ook gepolierde.

kaleimuurthumb De kalei Peter Steen produceren we zelf met uitsluitend natuurlijke materialen (geen cement) zodat u een volledig dampopen afwerking bekomt voor uw metselwerk. Wij bieden onze kalei standaard aan in 2 kleuren : wit en gebroken wit, maar met het pigmenten systeem van Pozzo Nuovo kunnen we een compleet kleurgamma aanbieden. (donkere kleuren zijn echter niet aan te bevelen)

 

 

Faxe hardeolie verpakking thumb Faxe biedt een volledig gamma parketbehandeling en onderhoudsproducten aan. Zowel de basisbehandeling met prestige olie als een hernieuwende onderhoudsolie hebben we op voorraad. Deze oliën zijn ook verwerkbaar met machines type Woodboy, waardoor je merkelijk minder olie nodig hebt en een goed egaal resultaat bekomt.

Faxe prestige oil is een harde olie toepasbaar op alle houten vloeren. Standaard hebben we 3 kleuren voorradig: Natuur, wit en neutraal. Deze laatst zorgt ervoor dat je parket er blijft uitzien als was het onbehandeld, maar de pigmentering zorgt er tegelijkvoor dat je eiken vloer niet gaat vergelen met de tijd.

Faxe onderhoudsolie kan je na enkele jaren toepassen indien de vloer een beetje vervuild is geraakt. Eerst grondig behandelen met de Intensief cleaner en dan een laagje onderhoudsolie. Je vloer/parket zal er terug stralend uitzien.

Faxe werkbladolie is speciaal ontworpen voor keuekwerkbladen en mag in contact komen met voedingsstoffen. Verkrijgbaar in natuur en wit gepigmenteerd.

Dit overzicht is verre van compleet, we hebben voor iedere toepassing wel een oplossing, Bel of mail ons, of kom eens langs in de toonzaal voor meer informatie.

Vernis, Verf, Verf en kalei