100, Av. de la Houblonnière 59270 Godewaersvelde France info@petersteen.be

Volgende mensen/bedrijven bevestigden alvast hun aanwezigheid. Deze lijst wordt nog dagelijks aangevuld, hou het in de gaten !!!

 

Fabrikanten – leveranciers

TIGCHELAAR Tigchelkachels en Finovens : Klaas doet je alles uit de doeken over deze performante warmte-accumulerende kachels.

HORSEMAN-CARE  natuurlijke beschermingsmiddelen voor hout, steen en beton, met innoverende was-technologie.

BERG & BERG meerlagig parket met kliksysteem, Zweedse topkwaliteit aan betaalbare prijzen. Pascal DEVOLDER zorgt hier voor de deskundige uitleg. Pascal is trouwens ook onze leverancier van de ECO-SIMP parketlijm, de meest ecologische op de markt.

ISONAT, onze leverancier van houtvezelisolatie wordt vertegenwoordigd door Eric LETIEC. Deze vertelt u alles over deze uitzonderlijke isolatiematerialen. Omdat isoleren zo veel meer is dan enkel een goede lambdawaarde ; denk maar aan vochtregulatie, beperken van warmtedoorslag, akoestiek,…

TUBAG Quick-Mix heeft een ruim aanbod kant en klare mortels voor zowel restauratiewerkzaamheden als ecologische bouwprojecten. Saneringsmortels, pleisters voor op onze hennepblokken of strobalen, afwerksystemen voor op houtvezelplaten,.. : voor alles is er een oplossing. Met al uw vragen kan je terecht bij Peter DOBBELAERE.

POZZO NUOVO. Marc FIGOLI was er al elke editie bij, niettegenstaande de verre afstand (Montélimar!). Hij levert een prachtige deegkalk en een aantal afgeleide producten zoals kalkverf, kalkstuc, afwerkingspleisters enz…  Artisanale kwaliteitsproducten zonder veel poespas en zonder compromissen : absoluut het proberen waard !

DANY GELDOF is een schrijnwerker uit Woesten. Hij is tevens (passief-)ramenfabrikant : elk jaar komt hij bij ons wel op de proppen met een nieuwigheid.

ISOPROC, leverancier van lucht- winddichtingsproducten van ProClima en onze papiervlokken IQ3 is ook weer van de partij. Bij hen kan je terecht voor alle isolatie en luchtdichtingsvragen.

 

Aannemers

TOERANA HABITAT is een coöperatieve met zetel te Rijssel die inmiddels al een 60-tal leden telt, allemaal tewerkgesteld in het bouwbedrijf. Je kunt bij hen terecht voor zowat alle aspecten uit de bouw ; van advies en ontwerp, tot uitvoering van ruwbouw en alle afwerkingen en technieken. Wij laten ze aan de slag gaan met houtskeletbouw, hennepblokken en pleisters

Olivier VANDEWYNCKEL van SOL R et TECHNIQUES komt zijn nieuwe machine voorstellen voor vlotte verwerking van kalk-hennep

Lode DEBLAERE laat zijn kunde zien met mengsels van kalk en de natuurlijke VICAT cement

Bert GRUSON laat zich helemaal gaan met Belgische blauwe steen

Kunstenaar/restaurateur Pierre GOETINCK gaat voor de gelegenheid aan de slag met granito. Wij leverden hem alvast het nodige materiaal.

Hervé VANDYCKE is een schrijnwerker uit Boeschepe die nog alle geheimen van traditioneel bouwen kent en bij voorkeur met lokaal hout werkt.

 

Advies en diverse

 Olivier GOUDESEUNE is al sinds jaar en dag architect die het ecologisch bouwen hoog in het vaandel draagt en dit gaat heel wat verder dan enkel het gebruik van bio-ecologische materialen!

MAISONS PAYSANNES is een Franse vereniging die ijvert voor de instandhouding van het landelijk erfgoed. Noel BOUTEILLET legt uit hoe we met veel respect historische gebouwen kunnen aanpassen aan de 21ste eeuw.

BAS BOUWEN begeleidt particulieren, bedrijven  en overheden om minder energie te verbruiken, bij voorkeur met gebruik van duurzame technieken en materialen.

Voor wie het allemaal een beetje teveel wordt, die kan terecht bij Laurence SAOUDI  voor een korte deugddoende massage.

 

Toonzaal

Voor wie er nog nooit bij was (en ook voor wie er wel al was) is dit de uitgelezen gelegenheid om ons uitgebreid aanbod te komen (her)ontdekken  in onze toonzaal en magazijn.

We zijn ook best wel trots op ons eigen ecologisch bedrijfsgebouw !

 

Catering en muziek !!

De bar is doorlopend geopend  met een ruim aanbod aan lokale en/of bio dranken

Van 11h30 tot 16h is er gelegenheid tot het degusteren van heerlijke pizza, gebakken door de sympathieke bio-bakkers van Godewaersvelde in hun mobiele houtoven !

Het avondmaal, bereid door restaurant TERMINUS krijgt stilaan legendarische proporties : de speenvarkentjes , met veel liefde gekweekt door boer Christophe DECHERF te Meteren, zijn inmiddels besteld. Alleen al hiervoor  zou ik de verplaatsing overwegen. Natuurlijk voorzien we ook iets voor de vegetariërs ! Graag inschrijven AUB op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inmiddels hebben we weeral een aantal vrienden/muzikanten kunnen enthousiasmeren (wat een woord). Verwacht je dan ook maar aan een allegaartje klassebakken van net voor of achter de schreve, met roots vanuit alle werelddelen (of toch bijna). 

Tot binnenkort !!!

 

 

 

 

 

 

 


mei   2018
M D W D V Z Z
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Komende events

Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws bij Peter Steen & CO

  • Eco-Aktief 10 het evenement voor gezond (ver)bouwen en decoreren 11 mei 2018
  • Dossier natuurverf 5 april 2018
  • Test Finoven32 8 december 2017

Ontvang onze nieuwsbrief