Nieuws bij Peter Steen & CO

Stoken met hout in Vlaanderen

Nu de krijtlijnen voor het stoken met hout in Vlaanderen (Green Deal)  vast staan kunnen wij alvast met op geheven hoofd reageren. Concreet is afgesproken dat de CO2 uitstoot en fijnstof-uitstoot moet halveren in 12 jaar, in dezelfde periode moeten de oude houtkachels vervangen en uit het 2°handscircuit gehaald worden. Volgens ons is dit niet ambitieus genoeg en kan het allemaal veel sneller. Maar ook een grote bewustmakingscampagne om de exessen in stoken met hout uit te sluiten is alvast noodzakelijk, want je mag de beste kachel ter wereld hebben als hetgene je er insteekt niet deugd komen we nergens.. Er wordt nog veel te veel nat en/of vervuild hout verbrandt.

Lees verder

Dossier natuurlijke isolatiematerialen

Iedereen zal het nu al wel met ons eens zijn isoleren is een must en een investering die je hele leven rendeert door minder uitgaven voor verwarming maar ook geluid en warmte buiten houden zijn een niet te vergeten voordeel. Waarom dan met ecologische materialen gebruiken? Dit is niet enkel een ideologische kwestie want natuurlijke isolatie heeft wel degelijk voordelen tov zijn chemische alternatieven.

Isolatie, Chanvribloc, Papiervlokken

Lees verder

Dossier natuurverf

En als we het nu eens over natuurverf zouden hebben? Natuurverf is niet alleen beter voor uw gezondheid, ze draagt ook bij aan de zorg voor ons milieu en de wereld in zijn geheel. Daarom dit dossier met wat meer uitleg.

Vernis, Verf, Verf en kalei

Lees verder