Skip to main content

Leem en toebehoren

Leem is zonder twijfel het oudste en meest natuurlijke bouwmateriaal. Leem beschikt over een aantal onmiskenbare eigenschappen die bijdragen tot een gezond leefklimaat in huis. Claytec, is zeker marktleider op gebied van leemproducten, zij bieden dan ook een compleet gamma aan: van de basisleem tot fijne afwerkpleisters in alle denkbare natuurlijke kleuren. Ook leemstenen, leemmortel, leembeton en leemstuc behoren tot ons gamma.


Leembouwstoffen openen voor de monumentenzorg, voor architecten en voor vakmensen nieuwe perspectieven. Ze zijn vrij van schadelijke stoffen, vochtregulerend en damp-open; hierdoor dragen ze bij tot een gezond woonklimaat. In de moderne architectuur biedt dit plastische en flexibele bouwmateriaal grenzeloze mogelijkheden qua vormgeving. Bij het restaureren van vakwerk en bij de houtskeletbouw is leem onontbeerlijk. Leem is de ideale partner voor dragende houtconstructies, de leem zorgt ervoor dat het hout beschermd wordt tegen vocht.

Yosima, het nieuwe gamma afwerkpleisters van Claytec, is een zeer goed verwerkbare leemfinisch die verkrijgbaar is in meer dan 200 natuurlijke kleuren. Deze afwerkng kan ook op klassieke gipsplaten of gewoon gepleisterde muren worden toegepast.

Kant en klare "leemplaten" zijn een alternatief voor het plaatsen van leem. De voordelen: droogbouw (geen lange droogtijd), geen hechtingsproblemen (gewoon op ondergrond vijzen), nog een laagje leem als afwerking met een wapeningsnet en klaar. deze platen zijn beschikbaar in verschillende diktes. Voor de rest blijven alle voordelen van gewone leem behouden.

Via deze links kan je enkele realisaties zien van pleisterbedrijf De Feniks en Tintelijn.