Tigchelkachels

logowebtigchel kachels

Voor alle informatie en verkoop van de Tigchelkachels kan u vanaf nu terecht bij: De Stoverie, +32 475 43 87 54

Hout verbranden als verwarmingsbron is een ecologische keuze, op voorwaarde dat dit met een hoog rendement gebeurt. De meest simpele en efficiente manier daarvoor is waarschijnlijk de finoven. De Finoven, de naam zegt het zelf, is van oorsprong Fins. Het is een massieve kachel die door zijn grote massa (gewicht) ervoor zorgt dat het huis ook tijdens de koude winternachten in het hoge noorden niet volledig af koelt. De rookgassen zorgen door het eenvoudige tegenstroomprincipe voor opwarming van de volledige kachel.

Zonder lucht in beweging te brengen (tochtgevoel) en zonder oververhitting te produceren, creëert een Tigchelkachel een warme kamer door middel van stralingswarmte. Een aangenamere warmte is nauwelijks denkbaar. Dubbeldikke warmtewanden van speciaal vuurvast beton, waar een hoog aandeel chamotte (vuurklei) is in verwerkt, zorgen nl. voor een heel gelijkmatige stralingswarmte.

De toepassing van dit oeroude materiaal én de modernste techniek heeft van de Tigchelkachel een wonder van vernuft gemaakt. De vaak uit nostalgische overwegingen in gebruik zijnde stalen potkachels en andere geëmailleerde of betegelde kachels zijn hiermee niet meer te vergelijken.

Een recente test, uitgevoerd door een erkend controlebureau, bewijst het nogmaals: het rendement van een Tigchelkachel is hoog, heel hoog. klik hier voor de testresultaten. 

technische fiche

klik hier voor onze fotopagina

 

tigchelkachel